Alan Parsons : Født  20. desember 1949, London, England

Eric Woolfson : Født 18. mars 1945, Glasgow, Skottland. Død 2. desember 2009.

Ian Bairnson : Født 3. august 1953, Lerwick, Shetlands øyene, Skottland

Colin Blunstone : Født 24. juni 1945, Hatfield, Hertfordshire, England

Richard Cottle : Født 26. juni 1960, Swansea, Wales

David Paton  : Født 29. oktober 1949, Edinburgh, Skottland

Andrew Powell : Født 18. april 1949, London, England

Chris Rainbow (Christopher James Harley) : Født 18. november 1946, Glasgow, Skottland, død 

Stuart Tosh : Født 26. september 1951, Aberdeen, Skottland

Lenny Zakatek : Født 1947, Karachi, Pakistan

The Alan Parsons Project var et band nordmenn fikk et forhold til gjennom albumene "The Turn of a Friendly Card" og "Eye in the Sky" på starten av 80-tallet. Låter som man gjerne forbinder med Alan Parsons Project er "Eye in the sky", "Time", "Lucifer" og "Don`t answer me".

Med sine symfoniske og vakre poplåter gjorde den gamle Beatles og Pink Floyd teknikeren Alan Parsons inntrykk hos folk både her og ellers i verden. Albumene var det man kan kalle "state of the art" produksjoner. Alan Parsons var først og fremst studioets mann, og Alan Parsons Project var som navnet sier, hans prosjekt. Han leide inn dyktige musikere etter hvert som han følte behov for det. Etter å ha jobbet i Abbey Road studioet i en årrekke valgte han og Eric Woolfson å gi ut sitt første album kalt "Tales of Mystery and Imagination" i 1976. Alan Parsons har gitt ut plater helt fram til i dag. Det foreløpig siste albumet kom i 2004 og het "A Valid Path". Fra 1990 valgte Parsons og hans faste partner Eric Woolfson å gå hver sin vei, noe som gjør at prosjektet nå kun heter Alan Parsons. Uten at det har endret det musikalske uttrykket nevneverdig. 

Eric Woolfson og Alan Parsons

Alan Parsons ble født den 20. desember 1948 i London. Han fant tidlig interesse for musikk. Som barn spilte han både piano og fløyte. Da han var 12 lærte han seg å spille gitar. Favorittlåta var "Papa was a Rolling Stone" med The Temptations. Det var særlig produksjonen til Norman Whitfield som gjorde inntrykk. Ellers var han på 60-tallet en stor fan av The Who. Senere har The Police vært et forbilde.

I tenårene spilte han gitar i mange lokale band rundt Soho området i London. På midten av 60-tallet fikk han jobb i innspillingsstudioet til EMI i vest-London. Her var han så heldig å få høre mastertapen til "Sgt. Peppers" med The Beatles. Og det var den som skapte hans interesse for studioteknikk. Alan selv har senere sagt : "I couldn't wait to find out the secrets behind the album. It left me totally in awe of the talent of The Beatles themselves of course, but also the work behind the scenes in the studio". 

Drømmen om å bli en stor gitarist ble da avløst av ønsket om å bli en dyktig studiotekniker.

Alan var heldig som plutselig befant seg i det mest nyskapende miljøet innen rocken på den tiden. I oktober 1967 - i en alder av 18 år - ble han flyttet til det den gang ukjente Abbey Road studioet i London. Her fikk han mulighet til å delta på innspillingen av "Let it Be" med The Beatles. Han ble også med som musiker på den berømte konserten på toppen av Apple bygningen, der The Beatles framførte låter fra albumet.

Et eller annet sted på dette bildet befinner Alan Parsons seg.

Han deltok også som lydtekniker på "Abbey Road" albumet. Et album som ble gitt ut før "Let it be", mens spilt inn etter.

Flere og flere la merke til Alan Parsons evner som lydmagiker. Og utover 70-tallet deltok han som lydtekniker på album som "Atom Heart Mother" : Pink Floyd, "Wild Life" og "Red Rose Speedway" med Paul McCartney, og "Wizzard Brew" med Roy Wood & Wizzard.

Alan Parson var veldig takknemlig for å få lov til å jobbe sammen med slike dyktige folk, som hver for seg har vært med og påvirket rocken : "I couldn't have asked for a better grounding in recording-after all not many engineers got to work the greatest Rock act of all time".

Men det var først da han deltok som lydtekniker på "Dark side of the Moon" at en hel musikkverden la merke til ham. Han ble nominert til den prestisjefylte Grammy prisen for "Best Engineered Album" i 1973. Han hadde stor betydning for det innovative lydbildet på plata, og mange av de sagnomsuste lydpartiene på plata er det han som står bak. Bla. klokkespilleffekten på "Time". Han hadde vært i en antikkbutikk og gjort opptak for å demonstrere det nye kvadrofoniske lydsystemet. Også introduksjonen av en 16 spors opptaksmaskin med Dolby A var revolusjonerende da den ble brukt på innspillingen, styrt av Parsons.

Alan Parsons under innspillingen av "Dark Side of the Moon".

Pink Floyd var svært fornøyd med arbeidet Parsons gjorde på "Dark Side of the Moon". Nick Mason : "Alan Parsons, without doubt, would have done more than simply engineer the record. We were extremely lucky to have him."

På den tiden plata ble spilt inn hadde Parsons 35 pund (350 kroner) i uken i lønn, hos Abbey Road studios.

Alan Parsons ved miksebordet under innspillingen av "Dark side of the Moon".

Parsons navn har i alle år etter vært sterkt knyttet til denne innspillingen gjort i Abbey Road studioet. Men da de i 2003 skulle gjøre en nyinnspilling av plata, tilpasset Super Audio cd og 5.1 surround lyd, ble ikke Alan Parsons invitert med, enda han hadde ytret ønske om det. 

"Dark side of the Moon", en av tidenes mest solgte plater.

Også i årene etter dette deltok Parsons på innspillinger som ble store salgsuksesser. Slik som The Hollies og deres hitèr "He ain't heavy, he`s my brother" og "The Air that I breathe". Pliot og deres hit "Magic", og albumene "Steve Harley & the Cockney Rebels" og "The Best Years Of Our Lives" med Steve Harley. Sistnevnte inneholdt nr. 1 hiten "Make Me Smile". På platene til Pilot og Steve Harley stod Parsons også fram som produsent. 

Mens han jobbet i Abbey Road studioet ble han i 1974 kjent med skotten Eric Woolfson. De to traff hverandre i kantina på Abbey Road. Woolfson var imponert over talentet til Parsons, og overtalte ham til å videreutvikle det i et eget musikalsk prosjekt. Selv var Woolfson en anerkjent låtskriver på den tiden, som siden 1966 hadde skrevet låter for kjente artister. Woolfson så store muligheter ved å kombinere hans låtskriverevner med Parsons kvaliteter i studio. Parsons var på den tiden frustert over manglende aksept for sine ideer hos de bandene han jobbet med, og dårlig betaling hos bla. Pink Floyd. Han ønsket i større grad å ha styringen selv. Woolfson foreslo at de burde gi ut en plate der produsenten og låtskriveren hadde styringen, og at musikerne ble hyret inn etter behov. Ikke omvendt slik de nå følte var vanlig. Inspirasjonen var amerikansk film, der produsenter som Alfred Hitchcock og Stanley Kubrick hadde styringen, og var i fokus.

Eric Woolfson var født i Glasgow, Skottland. Familien hans var av jødisk opphav. I barndommen ble han inspirert av en onkel som var flink på piano, og ifølge Eric var det han som var årsaken til at han senere begynte å jobbe med musikk. Han tok noen pianotimer, men fant snart ut at det ikke var noe for ham. I stedet lærte han seg selv å spille piano - uten å kunne noter. Og til tross for sine musikalske meritter senere, lærte han seg aldri å lese noter.

Da han var 18 år fikk han kontrakt som låtskriver hos Andrew Loog Oldham, legendarisk manager for The Rolling Stones. I årene som fulgte skrev han låter for artister som Marianne Faithful, Frank Ifield, Joe Dassin, The Tremeloes, Marmalade, Dave Berry, Peter Noone, og den amerikanske gruppen Music Explosion. Den franske artisten Maries versjon av hans "Soleil" gikk til topps i Frankrike i 1961. Han prøvde seg også som produsent for artister som The Equals, The Tremeloes, Dave Berry og Graham Gouldman fra 10CC. Og han spilte i en periode med et av de store britiske bandene på 60-tallet, nemlig Herman's Hermits.

I 1969 ble Woolfson gift med Hazel. Med henne fikk han døtrene Sally og Lorna.

På begynnelsen av 70-tallet tok Woolfson også rollen som artistmanager. Og den første artisten han signerte var Carl Douglas, som i 1974 fikk en kjempehit med låta "Kung Fu Fighting"

Woolfson tenkte derfor å inneha rollen som manager og låtskriver for Alan Parsons og hans nye prosjekt, samtidig som han tenkte å være endel av det selv. Navnet Alan Parsons Project kom først opp da debutplata skulle gis ut og plateselskapet etterspurte et navn på prosjektet til Alan Parsons. Det ble da Alan Parsons Project, enda det like mye var Woolfsons prosjekt. Alan Parsons : "Maybe he (Woolfson) felt it should have been the Parsons/Woolfson project. I`ve got mixed feelings about it."

Det var egentlig meningen at Alan Parsons skulle fortsette samarbeidet med Pink Floyd, som deres faste produsent/lydtekniker. Han ble tilbudt 100.000 kroner i året. Men han valgte å takke nei, både fordi han heller ønsket royalties av platesalget, og fordi tilbudet kom litt for sent. Fokuset hans lå nå på prosjektet han og Woolfson hadde, og da var det ikke tid til å jobbe med Pink Floyd. 

Alan Parsons : "They offered me 10,000 pounds a year to become their permanent sound engineer. But I also wanted a royalty on the next album, and Steve O`Rourke (manager) said no. I still think that If they'd offered me the job a few months earlier I would have taken it."

På den første platen "Tales of Mystery and Imagination" hadde Parsons like godt invitert med hele besetningen i Pilot som studiomusikere. Det inkluderte William Lyall, David Baton, Stuart Tosh og Ian Bairnson. Flere av dem kom til å fortsette som assosierte medlemmer av Alan Parsons Project i årene som fulgte. Den mest markante av de var Ian Bairnson.

Bairnson var en dyktig og etterspurt gitarist som på 70-tallet deltok på plater med Kate Bush, Chris de Burgh og Steve Harley. Sammen med Parsons og Woolfson kom han til å bli Alan Parsons projects viktigste medlem, der han deltok på alle platene Parsons ga ut fram til 1999. Da Woolfson etter hvert valgte å gi seg i bandet, måtte Bairnson også ta over som låtskriver.

Shetlands Bairnson.

Ian Bairson het egentlig John Bairnson (som alle hans forfedre også hadde het), og var født 3. august 1953 i Lerwick på Shetlands øyene (En øygruppe som ligger vest for Norge).

Også David Paton som spilte bassgitar kom til å bli fast inventar i bandet. Han deltok på alle Parsons platene til og med "Stereotomy" fra 1986. Stuart Tosh deltok på de tre albumene "Tales of Mystery.." (1976), "I Robot" (1977) og "Eve" (1979).

                   
David Paton   Colin Blunstone Stuart Tosh

Også andre kjente artister som Eric Stewart (ex. 10CC), Chris Rainbow, John Miles, Steve Harley, Colin Blunstone, Leo Sayer, Tony Hadley (Spandau Ballet), David Gilmour (Pink Floyd) og Allan Clarke (eks. The Hollies) har deltatt på Parsons plater.

I tillegg til at prosjektet skulle være et forum for ulike kreative musikere til å komme sammen, skulle platene de laget ha et tema som skulle gå som en rød tråd gjennom innspillingen. I starten var man inspirert av kreative hjerner som forfatterne Edgar Allan Poe og Isaac Newton

Alan Parsons Project skulle være studiobasert. Dvs. de skulle ikke gi TV-intervju eller opptre live. Dette kom de imidlertid til å endre på etter hvert.

Allerede i 1974 begynte de to arbeidet med det som i 1976 skulle bli debutplata "Tales Of Mystery And Imagination". Ideen til plata hadde Woolfson hatt i mange år, men han hadde ikke møtt noen som kunne hjelpe ham å realisere drømmen om en plate dedikert til den amerikanske forfatteren.

Man hadde ønske om å lage et "state of the art" album med avansert studioteknikk. Bla. fikk de laget et avansert apparat de kalte projectron, som samplet lyder fra tape-recorderen, og gjorde dem spillbar på et keyboard.

I tillegg til avansert studioteknikk ønsket de å skape et pompøst lydbilde med fullt strykerorkester og kor. Andrew Powell som var en av Englands fremste på dette området ble tidlig trukket inn som ansvarlig for det orkestrale. Også The Westminster City School Boys deltok på det "The Raven". Plata har flere lange instrumental parti som Powell spilte en viktig rolle i utformingen av.

Andrew Powell

Steve Harley, Allan Clarke, Colin Blunstone og Arthur Brown bidro på den vokale delen av plata. Mens skuespillerlegenden Orson Welles med sin distingverte røst introduserte Edgar Allan Poe mest kjente dikt "A dream within a dream"

Det meste er pompøst og storslått på denne plata. Som en av 70-tallets mest høyteknologiske utgivelser. Bla .ble det brukt flere tusen meter med opptakstape før man ble fornøyd. Den ble også retningsgivende for framtidige utgivelser med bandet. 

Plata fikk stort sett strålende kritikk  da den kom ut. Og mange mener den fortsatt er den beste plata Parsons har gitt ut. Salgsmessig gikk det ikke så bra i hjemlandet England. Noe det dessverre aldri gjorde for Parsons plater. I U.S.A. fikk bandet raskt fotfeste, da "Tales.." nådde en oppløftende 38. plass på Billboard. "The Raven" ble en liten hit i U.S.A. med 80. plass på Billboards singelliste.

Allerede året etter var de tilbake med en ny konseptplate i "I robot". Utgangspunktet denne gang var Isaac Asimovs novelle "I robot", der menneskenes skjebne er at robotene en dag vil ta over. (I 2004 ble det laget en film kalt "I robot" med det samme utgangspunktet). 

Andrew Powell var igjen ansvarlig for de orkestrale og vokale arrangementene, selv om "I robot" ikke var like pompøs som forgjengeren. Powell skrev en av sine få låter noensinne i "Total Eclipse" for denne plata.

Ikke uventet hadde "I Robot" et futurisk preg, særlig på de keyboard dominerte instrumentale partiene. Men det er de vokale partiene man legger mest merke til. Slik som "I wouldn`t want to be like you" hvor Lenny Zakatek synger om mennesket som begynner å angre på sine mekaniske kreasjoner. I "Don`t let it show" begynner mennesket å vise styrke igjen.

"I Robot" ble et gjennombrudd for Parsons med en sterk 9. plass på amerikanske Billboard. Sterkt når man tenker på hvor lite bandet gjorde for å promotere plata. Gode platekritikere og radiospilling er nok noe av årsaken til suksessen. Ikke minst "I wouldn\t want to be like you" ble spilt mye på radio i U.S.A. der den endte opp på en 36. plass på singellisten. Også i land som Australia, Tyskland og ellers i Mellom-Europa begynte interessen for disse studiofrikene å våkne.

Alan Parsons i kjente omgivelser.

Alan Parsons var svært produktiv på denne tiden. I 1978 kom han med det 3. Alan Parsons Project albumet kalt "Pyramid". Samtidig produserte han mellom 1975 og 1978 10!! album for artister som Pilot, Al Stewart, Steve Harley & the Cockney Rebels, Ambrosia, John Miles og The Hollies. Han var i sannhet en studioets mann i denne perioden.

På "Pyramid" hadde Parsons og Woolfson flyttet fokus til mystikken rundt pyramidene, og vår fortid generelt. Igjen vekslet plata mellom instrumentale partier, slik som på åpningslåta "The Voyager", til vokale partier, der ulike vokalister låner stemmene sine til Parsons / Woolfsons komposisjoner. De fineste av dem er "What goes Up" sunget av David Paton, og "The Eagle will rise again" med Colin Blunstone på vokal.

"Pyramid" ble til tross for sine mange likheter med "I Robot" ikke noen suksess verken kritikermessig eller salgsmessig (26. plass i U.S.A.) De fikk likevel en liten hit med "What goes Up" som nådde 87. plass på de amerikanske singellistene.

I Norge ble derimot dette deres første plassering på VG-lista med en sterk 13. plass.

Etter innspillingen av "Pyramid" valgte Alan Parsons og flytte til Monaco. Hvor de to neste albumene "Eve" og "The Turn of a Friendly Card" ble spilt inn.

"Eve" kom i 1979, og regnes som en av de klassiske Parsons utgivelsene. Temaet for denne plata var i all enkelhet kvinnen. Og kvinner og menns forhold til hverandre. Tanken var opprinnelig å bruke sitater fra kjente kvinner, og lage musikk rundt det. Istedet ble det laget 9 låter der menn (Dave Townshend, Lenny Zakatek) synger om kvinner, og kvinner (Lesley Duncan, Clare Torry) synger om menn. I "You Lie Down With Dogs" viser mannen en grunnleggende skepsis mot den vakre, men farlige kvinnen. En skepsis han har hatt siden Edens Hage.

Sjelden hadde de hatt et så sterkt låtmateriale å bygge arrangementene rundt. Slik som "You won`t be there", "If I could change your mind" og "Damned If I do". Sistnevnte ble en hit i U.S.A. med 27. plass på singellisten. 

Det er en låt som ikke ble gitt ut på singel de fleste vil dra kjensel på, uavhengig av om de kjenner til Alan Parsons Project eller ikke, nemlig instrumental låta "Lucifer". Med sine pulserende rytmer ble dette en låt som skapt for idrettsarrangement og TV-sendinger. Noe den har blitt brukt til med jevne mellomrom helt fram til i dag. 

Salgsmessig ble "Eve" nok en suksess for Parsons, med 1. plass på de tyske album listene. I U.S.A. ble det 13. plass denne gangen, mens i Norge ble det en oppløftende 6. plass.

Bandets neste album kalt "The Turn of a friendly Card" ble spilt inn i Paris. Og den var sterkt preget av at Alan Parsons hadde bodd i casino byen Monaco en stund. For på denne plata var det menneskets forhold til gambling som var temaet. Alan Parsons var blitt fascinert av automatene, rulettene, og spille galskapen rundt casinoene. På samme tid satt Woolfson hjemme i England med en gryende spillegalskap som han kjempet imot. Så man kan trygt si emnet var nærliggende for dem.

Den vokale delen av plata starter med at Elmer Gantry synger ordene "Something`s wrong in this house today" og "Something's been going on there may be a price to pay". Og man er med ett i spillehallen hvor de djevelske kreftene rår.

Andrew Powell som hadde hatt så stor betydning på debutalbumet, fikk sjansen til å briljere med arrangementene på denne plata også. Ikke minst på de ulike partiene av tittellåta "The Turn of a Friendly Card". En låt som gir assosiasjoner til middelalderen, mer enn til de moderne spillehallene. Den er etter fleres mening noe av det vakreste som er laget.

Men det var "Games People Play" og vakre "Time" hvor Eric Woolfson på en følsom og vennlig måte synger om de to menneskene som kanskje aldri får se hverandre igjen. Dette var første gang han selv tok kontroll over den vokale delen av en komposisjon.

Som på alle Parsons album hadde de også her funnet plass til en keyboard drevet instrumental. Denne gang med den lekne "The Gold Bug".

Som med "Eve" var dette en vakker plate med flere sterke spor. Noe både kritikere og platekjøpere var enig om. 11. plass i Norge og 13. plass i U.S.A. var noen av de gode plasseringene plata oppnådde. I tillegg ble både "Time" (15. plass) og "Games people play" (16. plass) store hits i U.S.A.

Etter denne plateinnspillingen valgte Parsons å flytte hjem til England. 

På samme tid oppstod det flere tvister mellom Woolfson / Parsons, og Arista, som var plateselskapet deres. Etter Woolfsons vokale suksess med "Time", ønsket Arista flere hitsingler med ham på vokal. I tillegg ønsket de at duoen skulle komme opp med et nytt studioalbum i 1981. Noe de egentlig ikke hadde tenkt å gjøre, da de følte seg sliten etter å ha gitt ut 5 studioalbum på 5 år. I stedet ga de Arista en instrumental plate de kalte "The Sicilian Defence", og hevdet med det at de de hadde holdt sin del av avtalen. Arista trodde plata var en dårlig spøk og nektet å gi den ut. Hvorpå Parsons / Woolfson anså dette som et kontraktsbrudd fra Aristas side. Arista svarte på sin side med et økonomisk krav på 45 millioner dollar mot duoen.

Heller ikke Parsons syntes "The Sicilian Defence" var noen stor plate. Alan Parsons : "The Sicilian Defence was our attempt at quickly fulfilling our contractual obligation after I Robot, Pyramid and Eve had been delivered. The album was rejected by Arista, not surprisingly, and we then renegotiated our deal for the future and the next album, The Turn of a Friendly Card. The Sicilian Defence album was never released and never will be, if I have anything to do with it. I have not heard it since it was finished. I hope the tapes no longer exist."

Etter å ha tenkt seg litt om, roet begge partene seg ned. Istedet for et nytt studioalbum ble det i 1981 gitt ut en samleplate kalt "Best of" med kun en ny låt ("You Don`t Believe") i tillegg til de mest kjente låtene deres. En plate som i tillegg solgte dårlig. 

"The Sicilian Defence" er hentet fra sjakk terminologien, der den ene parten starter spillet med 3 offensive trekk i håp om å sette den andre sjakk matt. og det var nettopp det Parsons prøvde på. Plata har dessverre aldri sett dagens lys, og Parsons / Woolfson nekter å si noe om skjebnen til låtene på plata.

I 2008 ble "Elsie's Theme" fra denne innspillingen gjort tilgjengelig, da en remixet utgave av "Eve" ble gitt ut, med denne låta som bonusspor. Og i 2014 ble hele albumet gitt ut, som endel av CD-boksen "The Complete Albums Collection".

 

"The Complete Albums Collection" fra 2014 inneholdt  'the lost album' "The Sicilian Defence".

Selv om de ikke ga ut noen plate i 1981 var de likevel produktiv i studioet, der de arbeidet med bandets neste album kalt "Eye in the Sky". Plata som de fleste regner som bandets mesterverk, og som også er deres desidert mest solgte plate.

Alan Parsons og Eric Woolfson fra tiden de spilte inn "Eye in the sky".

Tittelen "Eye in the sky" fulgte opp temaet fra den forrige plata. Der "eye in the sky" er navnet som brukes om overvåkningskameraene som sitter i taket på casinoene. Der de observerer alle bevegelsene som blir gjort av gjestene. Resten av låtene på plata hadde andre temaer.

De fleste musikerne som hadde vært med og preget de foregående platene var også med her. Slik som David Paton, Stuart Elliot, Ian Bairnson, Chris Rainbow, Lenny Zakatek, Colin Blunstone og Andrew Powell. Låtene "Old and Wise" og "Silence I" er noe av det vakreste som er laget takket være de symfoniske arrangementene til Powell.

Eric Woolfson og Alan Parsons i studio under innspillingen av "Eye in the sky".

På plata hadde Parsons tatt i bruk et nytt instrument som kom til å bli en stor hit utover 80-tallet. Det databaserte keyboardet fairlight (se bildet under). En maskin hvor man kunne legge inn alle slags lyder digitalt på keyboardet. For deretter spille dem av på tangentene.  

Tittellåta "Eye in the Sky" med Eric Woolfson på vokal, ble en stor hit mange steder i verden. I U.S.A. ble det en 3. plass. Den ble også en fin måte å promotere albumet som nådde 7. plass i U.S.A. og 3. plass i Norge, for å nevne noen av de mange gode plasseringene.

Bandet brukte mye tid på å promotere albumet i U.S.A. Parsons : "I remember being in the States driving around and hearing the title track on the radio three og four times a day."

Plata starter med instrumentalen "Sirius", som en intro til tittellåta. "Sirius" kom i likhet med "Lucifer" til å bli en hyppig spilt låt som bakgrunnsmusikk i TV program og filmer. Men mest kjent er den muligens som introlåt for det amerikanske basketlaget Chicago Bulls, hver gang de går ut på banen. 

Alan Parsons Project hadde i alle år vært kjent for sine dekorative cover. Så også denne gang, der de hadde hentet inspirasjon fra det gamle Egypt. På forsiden av plata hadde de en hieroglyf med øyet til den egyptiske guden Ra. Øyet kunne også sees i sammenheng med Big Brother teorien til George Orwell, der mennesket i en framtid konstant vil bli overvåket av myndighetene. 

I 1983 ble det gitt et nytt "Best of" album som også inneholdt de beste låtene fra "Eye in the Sky". Den nådde 53. plass i U.S.A.

I 1984 ble det gitt ut to album. Et offiselt et kalt "Ammonia Avenue". Og et "uoffisielt" et med bandet Keats. Sistnevnte band var et spin off produkt av Alan Parsons Project da det bestod av folk som David Paton, Ian Bairnson, Colin Blunstone og Stuart Elliott. I tillegg var Alan Parsons med som produsent. Også musikalsk kunne albumet "Keats" minne om en Parsons plate. Den fikk god kritikk da den kom, men solgte dårlig.

På keyboard spilte Richard Cottle. En mann som imponerte Woolfson og Parsons så mye at de valgte å ta ham med på de neste Parsons albumene. Woolfson hadde fram til da gjort mye av keyboard spillet, men med Cottle på laget overlot Woolfson mye av ansvaret til ham. Cottle ble med på alle Parsons albumene til og med "On Air" fra 1996. I tillegg har han deltatt på en drøss med andre kjente plater.

Richard Cottle har deltatt på plater med bla. Mick Jagger, Seal, Wham,

Alan Parsons Project, Manic Street Preachers, Rod Stewart og Eric Clapton.

Bedre gikk det med "Ammonia Avenue" som ga bandet en liten hit med låta "Don`t answer me". Både på den og platas andre singel "Prime Time" var det Eric Woolfson som måtte trø til på vokal. Det virket som om de på denne platen hadde gitt etter for flere av de kravene Arista stilte i 1981, om å lage radiovennlig pop sunget av Woolfson. Uten at den gamle Parsons fansen var helt fornøyd med det. 

Likefullt var "Don`t answer Me" en smakfull låt med et 60-talls preget arrangement som kledde stemmen til Woolfson. Den ble også en hit i U.S.A. med en 15. plass. "Prime Time" nådde 34. plass der, mens albumet klarte 15. plass. I Norge nådde albumet 5. plass, mens i England ble dette deres beste plassering noensinne med en 24. plass.

Temaet for denne plata var den industrialiserte verden. Parsons var blttt inspirert av  John Harvey-Jones' bok "Does Industry Matter?". Tittelen "Ammonia avenue" skal ifølge Parsons være et kallenavn på et industriområde i nord-øst England. 

"Vulture Culture" fulgte i 1985 uten at noen viste større interesse for det. "Let`s talk about me" og "Days are number" ble mindre hitèr i U.S.A. med plasseringer på Billboard topp 100. Albumet nådde 46. plass.

Det dystre budskapet denne gang var at mennesket er parasitter som kun tenker på seg selv. Selv med flotte låter som de to nevnte singlene, "The same old Sun" og instrumentalen "Hawkeye", ble "Vulture Culture" et litt pregløst album som manglet de spennende arrangementene som hadde preget tidligere album. Noe av grunnen til det  kan være fraværet av orkestermester Andrew Powell.

Selv om Powell ikke var med på "Vulture Culture", samarbeidet han og Parsons likevel i 1985. Sammen spilte de inn soundtracket til filmen "Ladyhawke". Filmprodusent Richard Donner hadde blitt inspirert av Parsons musikk til å lage filmen. Og da ville han gjerne ha med Parsons og Powell.

"Ladyhawke" fra 1985, der Andrew Powell og Alan Parsons laget filmmusikken.

Powell var tilbake på Alan Parsons Projects album "Stereotomy", fra 1986. En plate som Alan Parsons og Eric Woolfson selv var veldig fornøyd med, og som de omtalte som en av sine beste noensinne. Men verken kritikerne eller platekjøperne var enig i det.

Temaet denne gang var hvordan samfunnet former personligheten og karakteren til mennesket i en bestemt retning. Dette skjer helt fra fødselen av, uten mulighet til å komme seg ut av det. Det var likefullt vanskelig å finne igjen budskapet i selve låtene.

Det var flere fine instrumental låter her som "Where`s the walrus?", "Chinese Whispers" og "Urbania". Platas høydepunkt var likevel den vokale "Limelight" med Procol Harum ("A whiter shade of Pale") vokalist Gary Brooker. Den ble også gitt ut på singel uten at noen så ut til å bry seg med det. Albumet nådde 43. plass i U.S.A.

"Stereotomy"

Alan Parsons Project var produktiv på 80-tallet. Noe som kanskje kan forklare de litt skuffende albumene rundt midten av tiåret. I 1986 var det den spanske arkitekten Antonio Gaudis liv og arbeider som var tema. Plata het "Gaudi", og som på de foregående albumene klarte ikke Parsons / Woolfson helt å fenge lytteren. De 7 sporene  utgjorde aldri en enhet, slik platene deres hadde gjort på 70-tallet. Instrumentalen "Paseo de Gracia", "La Sagrada Familia" og "Standing on higher ground" er de mest kjente låtene fra plata. Salget gikk enda dårligere med denne plata (57. plass i U.S.A.). Mens i Norge ble det en svært overraskende 8. plass på VG-lista, etter at verken "Stereotomy" eller "Vulture Culture" klarte å oppnå noen plassering i Norge.

I 1987 ble førsteplata "Tales of mystery and Imagination" gitt ut på cd. Tidligere hadde den kun vært tilgjenglig på LP. På cd-utgaven hadde Parsons remixet plata og lagt til noen nye instrumental partier. I tillegg la han til fortellerstemmen til Orson Welles. Et opptak som hadde blitt gjort kort tid før Welles døde. Her fra signeringen av cd-utgivelsen med Parsons til venstre og Woolfson til høyre ved bordet.

Dette ble det siste offisielle albumet med Alan Parsons Project. For da de i 1990 var klar med albumet "Freudiana", var det som Woolfson & Parsons, eller Freudiana som det også står noen steder. 

Det var vanskelig å forstå hvorfor de valgte å ikke bruke Alan Parsons Project navnet. For alle de musikerne som pleide å være med på de platene, var også med her : Rainbow, Cottle, Powell, Bairnson m.m.Og det hørtes ut som et Parsons album.

Årsaken var at mens de andre platene var komponert i felleskap mellom Parsons og Woolfson, var alle låtene på dette albumet skrevet av Eric Woolfson (med unntak for instrumentalen "The Pleasure Principle"). Derfor følte ikke Parsons at de ville være rett å presentere det under et bandnavn som tross alt inneholdt hans navn.

Og siden det ikke ble presentert som et Alan Parsons Project album, var det mange som valgte å overse det. Bla. ble plata aldri gitt en skikkelig release i bandets hovedmarked U.S.A. Det fins mange Parsons fans der borte som aldri har hørt om albumet. 

Etter manges mening er dette en av deres beste album. Og som temaplate er den deres beste siden debutalbumet "Tales of Mystery & Imagination". 

Her var det psykologen og tenkeren Sigmund Freud man valgte å fordype seg i. Og med Freuds teorier om menneskets ubevisste sjelsliv, og hans mange arbeider, var det rom for god tekstlyrikk. Woolfson tok på seg Freuds briller, og vandrer med de innom tilfellene Wolfman, Lille Hans, Schreber, rottemannen og Dora. 

Ingen av låtene hadde hitpotensiale. Istedet var det mange "rare" men fengslende låter her, som "Funny you should say that" hvor man overhører samtalen mellom Freud og en pasient, i Flying Pickets vokale versjon. Og "Sects Therapy", som hadde noe av det samme spesielle ved seg. "Little Hans" kunne like godt vært på en Beatles plate. Mens "I am a Mirror" sunget av Leo Sayer er det nærmeste man kommer noe som minner om hitpreg.

Mange kritikere likte vinklingen på plata, mens endel av platekjøperne som fikk sjansen til å høre den syntes den var rar. Likefullt er dette plata mange dedikerte Parsons fans framhever når de skal velge ut den beste Parsons plata.

Etter dette valgte Parsons og Woolfson å gå hvert til sitt. Det var ikke noe uvennskap som førte til oppløsningen av prosjektet. Man følte muligens at det ikke lenger var noe poeng å fortsette i det samme sporet de hadde fulgt i så mange år. Dessuten ble ideen om å sette musikk til Freuds liv i en større sammenheng så viktig for Woolfson at han heller ville bruke tiden på det, framfor å gå videre med et nytt tema og en ny plate. Woolfson hadde kommet i kontakt med Brian Brolly, som tidligere hadde samarbeidet med Andrew Lloyd Webber. Sammen ble de enig om å sette opp en storslått teateroppsetning av "Freudiana" i Wien, Østerrike.

Parsons ville heller fortsette arbeidet i studio framfor å begynne med teater, så dermed var bruddet en naturlig følge. Woolfson har senere satt opp musikaler som "Gaudi" og "The Gambler". Musikaler som også har blitt vist i land som Korea, Japan og Tyskland. I 2005 er han klar med sin 4. oppsetning kalt "Poe". Kjente tema fra Parsons perioden, men i en ny setting. 

Man kan godt si at Woolfsons sterke drøm om å skape noe nytt var både det som startet Alan Parsons Project og avsluttet det.

     

Fra oppsetningen av "Freudiana" i Wien. Til høyre synger Eva Marie Marold "Du bist allein"

Mens Woolfson var opptatt med teateroppsetningen sin i Wien, tok Alan Parsons seg en fortjent pause. Ikke produserte han plater for andre artister heller. Parsons hadde tidligere vært misfornøyd med det presset Arista la på bandet om at de skulle gi ut en ny plate hvert år. Så når bandet var historie benyttet han vel sjansen til å ta seg en pause.

Først i 1993 var han tilbake med ny plate. Denne gang under navnet Alan Parsons. Dvs. dette var mer som soloplater å regne. Likefullt var det flere kjente APP navn som deltok på albumet "Try anything Once". Slik som Ian Bairnson, Richard Cottle og Stuart Elliott. I tillegg hadde han fått med seg kjente navn som Chris Thompson (Manfred Mann`s Earth Band, Mike Oldfield), Eric Stewart (10CC) og Simon Heyworth (Mike Oldfield). Han hadde også fått med seg Pink Floyds kjente desginer Storm Thorgerson som stod bak Pink Floyds albumcover til "Dark side of the Moon", "Animals", "Momentary Lapse of Reason", "The Division Bell" m.m. Thorgerson hadde også i sin tid laget coveret til "Tales of Mystery and Imagination". På "Try anything Once" hadde han laget et cover man bet seg merke i når man så det. 

     

Storm Thorgerson (til venstre) med noen av bildene han har tatt til Alan Parsons` plater.

"Try anything Once" var mer vokal enn noen av APPs plater. Der alle sporene var bra, med "Wine from the Water" og "Turn it Up" som de beste. Eric Woolfson var den som hadde skrevet de fleste av APPs låter, og med ham ute måtte Parsons finne andre løsninger. Ian Bairnson som hadde vært med siden starten fikk oppdraget med å skrive låter til denne plata. Eric Stewart som hadde vært med å skrevet 10CC klassikere som "I`m not in love", "Dreadlock Holiday" og "The Things we do for love" ble også trukket inn på låtskriversiden, sammen med Parsons selv. Med godt resultat. 

Plata var den første som ikke hadde noe tema å jobbe etter. Salgsmessig gikk det dårlig med en 122. plass i U.S.A. Men selv om den ikke nådde høyt på listene noe sted, ble den en populær plate blant de mange Parsons fans verden over som var glad for å ha ham tilbake.

I 1994 gjorde Alan Parsons noe han aldri hadde gjort før. Nemlig å opptre live med materiale fra Parsons platene. Hva det var som fikk ham til å skifte mening er uvisst. Turneen han gjennomførte sammen med sine faste musikere var av det omfattende slaget. Hvor både Nord-Amerika og Europa ble besøkt. Konsertene fra Europa turneen ble i 1995 å finne på albumet "The very best Live". Selv om han er studiofrik, valgte han å ikke forandre noe på låtene i forhold til hvordan de framstod live. Høydepunktene var en frisk versjon av "The Raven" med bruk av vokoder slik det også ble gjort i 1976, samt en miks av "Lucifer og "Eye in the sky" og "Mammagamma" kalt "Luciferama". Enkelte versjoner av plata inneholder 3 studiospor som ikke har vært på noen plate før. Bla. en versjon av "You`re the voice" (John Farnham).

 

Å se Alan Parsons opptre på en scene var det ikke mange

som trodde kom til å skje. Heller ikke Parsons selv.

I mai 1995 deltok han på World Liberty concert i Arnham, Nederland sammen med blant andre Cyndi Lauper.

I 1996 ga han ut temaplata "On Air". Parson hadde i mange år hatt en fascinasjon for fly, og undret seg over menneskers ønske om å bli ett med skyene. I tillegg hadde Ian Bairnson i 1991 opplevd at søskenbarnet Erik Mounsey som var flyver i RAF (Royal Air Force) døde under Golfkrigen. Noe som også for ham betydde et fokus på luftas gleder og sorger. Bairnson skrev samtlige 11 låter på "On Air" (noen av dem sammen med Parsons), blant annet den personlige og vakre "Brother Up in Heaven". Det var også to instrumentaler på plata. "Apollo" som har et visst futurisk preg kunne minne om "Lucifer" fra "Eve".

Til plata hadde Thorgerson tatt bilder av luftballonger i alle mulige fasonger. Det var også laget en CD-rom som vedlegg til plata, med tema fra låtene. 

"On Air" fikk endel oppmerksomhet i media, men ikke nok til at den nådde listene. Etter utgivelsen av plata dro Parsons og co. på en "On Air" turne.

I 1999 kom "The Time Machine". En plate som mottok mye ros da den ble gitt ut. Temaet for plata blir presentert på starten i instrumentalen "The Time Machine Prt.1" : Når man ser mot stjerner som ligger langt unna jorden, er det pga. lysets hastighet et bilde slik det var for 6000 år siden. Hva om de som bor på den stjernen ser på oss, da vil de se oss slik vi var for 6000 år siden. Dette viser at tid og rom er to sider av samme sak.

Alan Parsons selv hadde lite med utformingen av plata å gjøre. Bairnson og keyboardist Stuart Elliott skrev låtene og skapte arrangementene. Parsons var produsent og studiotekniker. På den vokale siden hadde de fått med Mairè Brennan (Clannad), Tony Hadley (Spandau Ballet) og Beverly Craven, i tillegg til kjente folk som Chris Rainbow og Colin Blunstone. "Out of the Blue" med Tony Hadley på vokal var en liten perle.

12. april 2003 ble Alan Parsons gift med Lisa Griffiths i en liten seremoni i California, U.S.A. Der kun venner og familie var tilstede. Alan Parson hadde tidligere vært gift med Smokey Parsons. Sammen hadde de sønnene Jeremy & Daniel. Bryllupet ble holdt på en katamaran utenfor deres hjem i Malibu. Stuart Elliott og David Pack var to av Parsons venner som var tilstede denne dagen.

Parsons har en stor interesse for golf, og er medlem av Orange County Orange.

Alan Parsons og hans Lisa Griffiths Selve seremonien foregikk på stranda. En liten skål for å feire den store begivenheten.

I august 2004 var Parsons klar med sitt 4. album uten Woolfson kalt "A Valid Path". Og electronicaen de hadde eksperimentert litt med på "The Time Machine" slo ut i full blomst her. Og for å få et tidsriktig lydbilde hadde han fått hjelp av mange av de største navnene innen sjangeren, med Shpongle, The Nortec Collctive, Uberzone og The Crystal Method. Parsons selv sa : "The industry is changing and I feel the need to capture a different kind of audience while still keeping my identity. Electronic music is the fastest growing music category right now and I'm enjoying working with new people and new technology".

Dette var musikere som hadde hatt Alan Parsons Project som forbilder da de selv var unge. Også Parsons sønn Jeremy Parsons fikk sjansen til å vise sine evner som programmerer og keyboardspiller på plata. Han deltok bla. på en ny versjon av  "Mammagamma" og "You can Run".

             

          

      
Simon Posford fra Shpongle spilte en viktig rolle på "A valid Path".   Scott Kirkland fra The Crystal Method.   David Gilmour bidro med en glimrende gitarsolo på "Return To Tunguska".

Som en motvekt til de unge musikerne hadde han hyret inn eksklusiv hjelp fra David Gilmour (Pink Floyd) og komikeren John Cleese. Kanskje følte Gilmour det var på tide å gjøre gjengjeld for Parsons arbeid på "Dark side of the Moon"?.  

Ian Bairnson, Richard Cottle, Andrew Powell og de andre musikerne som hadde fulgt Parsons i en årrekke var ikke med denne gangen. 

Selv om det her ble gjort nye versjoner av gamle Parsons låter som "Mammagamma" og "Dream within a Dream", var plata veldig annerledes enn alt det han hadde laget tidligere.  Kritikerne likte plata, men igjen, den solgte dårlig.

Alan Parsons fylte 60 år 18 mars 2005. Og til tross for at han var blitt en voksen mann, var han fortsatt opptatt av å være nyskapende. Med et ønske om å ta i bruk det siste innen musikkteknologi. Noe "A Valid Path" viser. Men han gidder ikke å stresse med å gi ut en ny plate i året, slik han gjorde på 70-og 80-tallet.  

For å promotere "A Valid Path" ble det i 2006 og 2007 gjennomført en turne, med besøk i USA, Europa, Russland og Sør-Amerika. Med seg på denne og følgende konserter, hadde han de amerikanske musikerne Godfrey Townsend (gitar/vokal), Steve Murphy (trommer), Manny Focarazzo (keyboard), og John Montagna (bass).

Gitarist og sanger Godfrey Townsend, som tidligere hadde spilt med John Entwistle fra The Who.

Når Parsons var ute på turne, kalte han bandet The Alan Parsons Live Project. Noe som var gjort i overensstemmelse med Eric Woolfson.

I  2007 ble "I robot" og "Eye in the sky" gitt ut pånytt i remasterede og utvidede utgaver. Anledningen var at det nå var gått henholdsvis 30 og 25 år siden de to flotte platene i Alan Parsons projects diskografi første gang ble gitt ut. I tillegg til bedre lyd, og ekstraspor som "Any other day" og "The naked robot", var det lagt ved informative booklets med bilder og intervjuer fra tiden platene ble spilt inn. Det var også alternative versjoner og demoer av de kjente låtene med på platene.

Det ble også gitt ut nok en samleplate, kalt "The Essential collection" på denne tiden.

I 2008 var Alan Parsons igjen ute og opptrådte. I januar besøkte han Napoli, Italia, der han framførte sine klassikere med hjelp fra et symfoniorkester. Deretter fulgte flere enkeltkonserter i U.S.A. Tyrkia og Nederland, før han slo seg sammen med kjente artister som Tears for Fears, 10CC, Kim Wilde og Robin Gibb og dro ut på turne i Europa, som endel av konseptet "Nokia Night of the Proms". Med strykerorkester og stort kor opptrådte de for mange tusen mennesker, med pomp og prakt. Inspirert av britenes "Last night of the Proms".

Etter det gjorde Parsons ytterligere 14 konserter rundt om i verden i 2008. Med alt fra festivaler i Brasil, Sør- Korea og Luxemburg. Til opptreden på Santa Fe stadion i Las Vegas. I 2009 var Parsons igjen klar for å dra ut på turne, som endel av "Night of the Proms". Denne gang i Tyskland. Andre artister som var med, var Roxette, John Miles og Heaven 17.

Alan Parsons på scenen under "Nokia Night of the Proms" i 2008.

I april 2009 ga Eric Woolfson ut plata "The Alan Parsons Project That Never Was". Som navnet indirekte sa, inneholdt plata materiale fra tiden med Alan Parsons Project. Det dreide seg om låter som Woolfson hadde skrevet, men som ikke ble å finne på noe album fra den tiden, fordi Alan Parsons ikke likte dem. Bla. syntes han at "Steal your heart away" var alt for kommersiell, med en tekst som var for sentimental. Eric Woolfson : "If I were to rate songs on a scale of 1 to 10, with 1 being – ‘Alan wouldn’t like this’ and 10 being, ‘Alan would absolutely detest this’, this song would unquestionably be a 12!!!"

"Steal your heart away" og 9 andre låter var å finne på plata som var en hyggelig overraskelse til trofaste Parsons/Woolfson fans.

Woolfson hadde mange planer for framtiden, ikke minst planla han å skrive flere musikaler. Men dessverre fikk han ikke mulighet til å virkeliggjøre flere av ideene sine. For 2. desember døde han av kreft, i en alder av 64 år. Det var kun de som stod ham nærmest som visste at han i lengre tid hadde vært rammet av den forferdelige sykdommen.

Nyheten om hans død ble gjort kjent via hans Facebook side : "We are very sad to have to tell you that Eric Woolfson passed away in the early hours of this morning after a long and brave battle with cancer. He very much enjoyed seeing all your kind comments and posts on this Facebook page and his family wanted to thank you for your appreciation of his work."

Fans over hele verden uttrykte sin sorg over tapet av en av musikkens store låtskrivere. Også hans gamle kompanjong Alan Parsons var svært trist over tapet av sin venn Woolfson. Noe han uttrykte på sin offisielle side : "It is with great sadness that I announce that Eric Woolfson, the other half of the Alan Parsons Project died on December 2. I knew of Eric's illness, but bravely, he always asked that it not be made public. Eric was one of the most generous, musically gifted and knowledgeable people I ever met. He was also - and I mean no disrespect - the most stubborn individual to set foot on the planet - a trait which made him a great businessman. I look back upon our times together making The Alan Parsons Projects very fondly. The legacy that Eric created as half of The Alan Parsons Project lived on with a lasting power few artists have ever enjoyed - and I will always be grateful for that.."

Eric Woolfson, 1945-2009.

22. februar 2015 fikk Parsons fansen nok en trist nyhet, da det ble kjent at også Chris Rainbow hadde takket for seg, etter lengre tids sykdom, i en alder av 68 år. Rainbow var i alle år en av bandets sentrale medlemmer, der han deltok på hele 9 av Parsons' album. På sin Facebook side hadde Alan Parsons disse minneordene til Rainbow : "It was with great sadness that I read today of the passing of Chris Rainbow. He was an amazing talent and an integral part of The Project sound. Eric and I used to call him the 'One Man Beach Boys'. I will always remember his funny stories, his mimicking ability, and his hilarious catch phrases. Sessions with him were always filled with laughter. I will miss him greatly."

Chris Rainbow, 1946-2015.

Så sent som i juni 2014 var Alan Parsons ut og turnerte, med sitt Alan Parsons Live Project. Bla. i Israel, England og U.S.A. Konsertene i Israel førte til kritiske kommentarer fra andre. Bla. Roger Waters. Kritikk Parsons ikke var enig i.

Alan Parsons kan se tilbake på over 45 millioner solgte plater. Og han er blitt nominert til 11 Grammy priser. Både for egne plater, og som lydtekniker på andres plater. Større glede finner han nok i at platene hans har betydd så mye for så mange mennesker verden over.

To av hans største fans heter Mike Myers og Matt Groening. Skaperne av filmhelten Austin Powers og tegnefilmfiguren Homer Simpsons. I Austin Powers filmen "The spy who shagged me" bygde Dr. Evil en dødsstråle som skulle utslette hele jorden. Strålen ga han navnet The Alan Parsons Project!. Etter Dr. Parsons.. Dr. Evil : "The key to this plan is the giant laser. It was invented by the noted Cambridge physicist Dr. Parsons. Therefore we shall call it the Alan Parsons Project."

Dr. Evil "hyllet" Alan Parsons Project i filmen "The spy who shagged me".

Mens Homer Simpsons i en episode prøver å lære bort rockehistorien til sønnen Bart :

Bart: Dad, please. You're embarassing us.
Homer: No I'm not. I'm teaching you about rock music. Now
Grand Funk Railroad paved the way for Jefferson Airplane, which cleared the way for Jefferson Starship. The stage was now set for the Alan Parsons Project, which I believe was some sort of hovercraft (luftputebåt).
Bart: Dad, no one cares about any of your stupid dinosaur bands. You have the worst, lamest taste ever.

 

               

 

 

 

 
                         

                   
Tales of Mystery and Imagination

1976

  I Robot

1977

  Pyramid

1978

   
Eve

1979

  The Turn of a Friendly Card

1980

  Eye in the Sky

1982

   
Ammonia Avenue

1984

  Vulture Culture

1985

  Stereotomy

1986

   
Gaudi

1987

  Freudiana

1990

  Try Anything Once

1993

   
On Air

1996

  The Time Machine

1999

  A Valid Path

2004

 Andre album et utvalg 

 

The Best of the Alan Parsons Project 1983
The best of A.P.P. Vol. 2 1987
Limelight : best of A.P.P. 1987
The Instrumental Works 1988 
The Best of the A. P. P., Vol. 2 1988 
Pop Classics 1989
Anthology 1991
The Ultimate Collection 1992 
9 CD Box Set 1993 
Hits in the Sky 1994 
Alan Parsons Live 1995 
The Very Best Live 1995 
Anthology 1996 
The Definitive Collection 1997 
The Best of Alan Parsons Live 1998 
Gold Collection 1998
Master Hits: The Alan Parsons Project 1999 
Eye in the Sky: Encore Collection 1999 
Gold Collection 2000 
Works 2002 
Silence & I: Very Best Of 2003 
Platinum & Gold Collection 2003 
Best Of Japanese 2004 
Ultimate the Alan Parsons Project 2004

 

1. Eye in the Sky

2. The Turn of a Friendly Card

3. Tales of Mystery and Imagination

4. Freudiana

5. I Robot

6. Eve

7. Pyramid

8. On Air

9. Gaudi

10. The Time Machine

 

1. Turn of a Friendly Card

2. Eye in the Sky

3. Limelight

4. Don`t answer Me

5. Funny you should say That 

6. Old and Wise

7. Sects Therapy

8. Time

9. The Tell-Tale Heart

10. Lucifer